Nordul comitatului San Diego, din California (SUA), se află în stare de alertă după incendiul care a mistuit până acum peste 1.000 de hectare de vegetație, a ars cel puțin 20 de case și a provocat doi răniți, relatează EFE, potrivit Agerpres.

„Sunt aproape 300.000 de persoane care trăiesc în zona cuprinsă între Vista, Oceanside și Fallbrook și toate aceste case, în funcție și de viteza vânturilor, sunt expuse riscului”, a declarat Ron Lane șef-adjunct administrativ al comitatului.

Jerry Brown, guvernatorul Californiei, a declarat starea de urgență în urma acestor incendii care amenință mii de reședințe din zona de nord a San Diego.

Având în vedere actualele condiții meteo, cu vânturi de peste 110 km/h, autoritățile se așteaptă să se înregistreze și alte incendii în zonă.

Două persoane au suferit arsuri și au fost transportate la spitalele din apropiere, fără să fie anunțate detalii cu privire la starea lor, a anunțat Departamentul Pompierilor care luptă împotriva flăcărilor și care a cerut sprijinul armatei.

Incendiul din San Diego se alătură altor patru fiecare înregistrate în ultimele zile la nord-est de Los Angeles, care au afectat peste 200 de clădiri și au determinat închiderea școlilor și universităților, a numeroase drumuri și suspendarea serviciului electric.

Serviciul Național de Meteorologie (NWS) din SUA a extins pentru acest weekend alerta de incendii ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!