Premierul Pavel Filip a solicitat să fie acordată asistența necesară persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului rutier din România. De asemenea, a dispus crearea celulei de criză pentru elucidarea circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Amintim că duminică dimineața un microbuz de pe ruta Orhei Praga s-a răsturnat în Harghita România. Doi moldoveni au murit, iar alți 19 au fost răniți, dintre care şapte au fost internați în spitalul din orașul Toplița.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a autosesizat privind accidentul din această dimineață și informează că ambasada Republicii Moldova la București este în contact permanent cu autoritățile române. În acest sens, Ministerul va reveni cu informații suplimentare.

Moldovenii din România pot apela la următoarele numere de telefon:
– Centrul de Apel al MAEIE: 0 800 909 90
– Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti tel.: + 40787898050

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!