Doi palestinieni au decedat, iar cel puţin 25 de oameni, inclusiv şase copii, au fost răniţi, în urma raidurilor aeriene israeliene în Fâşia Gaza, efectuate după ce militanţii palestinieni au lansat mai multe rachete înspre oraşe din sudul Israelului, informează agenţia de ştiri Reuters, citat de Mediafax.

Un atac aerian a vizat o bază a organizaţiei islamiste Hamas în Nusseirat, în zona centrală a Fâşiei Gaza. În urma raidului au decedat doi palestinieni, potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, potrivit site-ului postului France 24.

Hamas nu a confirmat dacă cei doi erau membri ai organizaţiei.

„Astăzi (sâmbătă, n.red) (…) ca răspuns la rachetele lansate ieri împotriva comunităţilor israeliene, avioane ale forţele aeriene din Israel au vizat patru obiective din Fâşia Gaza aparţinând organizaţiei teroriste Hamas”, se afirmă într-un comunicat al autorităţilor militare israeliene.

Israelul consideră organizaţia Hamas răspunzătoare pentru tot ce se întâmplă în Fâşia Gaza.

Un grup islamist necunoscut până în acest moment, Brigăzile Salahedin, a revendicat unul din atacurile cu rachetă.

Autorităţile militare israeliene au declarat că raidurile aeriene au vizat o tabără a militanţilor şi un depozit de armament.

Martorii oculari au relatat că cele mai multe victime sunt din rândul locatarilor unei clădiri aflate în apropierea taberei, informează agenţia Reuters.

Două rachete au fost lansate, vineri seară, din teritoriul palestinian Fâşia Gaza spre Israel, una fiind interceptată de sistemul antibalistic israelian, în contextul reacţiilor la decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, privind Ierusalimul.

În cursul zilei de joi, trei rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel, dar doar una a ajuns pe teritoriul israelian, căzând pe un câmp.

În Cisiordania şi Fâşia Gaza au loc proteste violente faţă de hotărârea preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului, soldate cu cel puţin doi morţi.

Liderul mişcării fundamentaliste Hamas, Ismail Haniyeh, a ameninţat cu atacuri împotriva Israelului. „Cine crede că noi ne vom mulţumi doar cu protestele visează…”, a atras atenţia liderul Hamas.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!