Zeci de vânzători care activează la cunoscută Piață „Alioșina” din sectorul Râșcani al Capitalei ar putea rămâne fără serviciu. Aceștia au fost anunțați că piața va fi închisă cel târziu la 31 ianuarie, urmând a fi demolată. Administrația pieței nu a fost de găsit astăzi, iar cei de la Pretura Râșcani ne-au spus că terenul este unul privat, prin urmare, pretura nu are nici o atribuție.

Este singura piață din sectorul Râșcani al Capitalei. Vânzătorii au fost anunțați vineri de către administrație că piața va fi demolată. Mai au timp să-și vândă marfa doar până la sfârșitul lunii ianuarie. Vânzătorii sunt nemulțumiți, pentru că rămân fără surse de existență.

„Da, o închid! Suntem șocați. Se închide pentru că cineva a cumpărat locul. Avem doar două luni la dispoziție”.

„Unde să te duci? Atâta lume. Uitați-vă de pe la haine, toți. Lumea rămâne fără lucru”.

„De trei zile de când am aflat, plâng. Vor închide această piață și eu ce voi face? Cum mai departe să trăiesc – pe nimeni nu interesează. Îi interesează doar să se îmbogățească”.

„Ce să fac aici? Unde să îmi caut de muncă? Ne-au propus ceva în schimb? Noi avem marfă. Cum vom reuși să o vindem? Unica soluție este că la Anul-Nou vom vinde ceva. Restul le vom mânca singuri”.

Urmează a fi demolată și Casa Sindicatelor din sectorul Râșcani, amplasată în imediata apropiere a Pieței „Alioșin”. Oamenilor le este frică să vorbească despre aceasta în fața camerei, iar contactat de TV8, șeful Sindicatelor, Oleg Budza, ne-a spus să revenim mai târziu cu un apel după care și-a închis telefonul.

„D-na Beatrice, dacă se poate în 5 minute, pentru că sunt într-o ședință și să mă eliberez”, a spus Oleg Budza, președintele CNSM.

„- Pe 31 decembrie eliberați acest oficiu? – Da, forțat. Este titlul executoriu, al Judecătoriei Chișinău. – Dar de ce? – Vor să demoleze. Era proprietar Șor, iar acum e Plahotniuc”.

„Mă duc să închei contract de arendă în clădirea de alături”.

Părerile oamenilor în privința închiderii pieței sunt împărțite.

„Se închide? Ei și ce – las’ să o închidă. Și dacă o să o închidă, aici e scump tot”.

„O prostie – părerea mea. – De ce? – Deoarece aici este un sector mare. Dar oamenii vor merge în centru”.

„Nu este o idee bună, deoarece aici trăiesc mulți oameni și foarte multe persoane în vârstă care nu pot să meargă departe. Este în interesul lor ca aici să fie piața”.

„Un pic incomod, noi ne-am obișnuit cu piața asta și chiar e într-un fel deosebit. Sunt produse bune, suntem mulțumiți de prezența ei aici”.

Anterior, RISE-Moldova a scris că „Casa Sindicatelor”, care i-ar fi aparținut lui Ilan Șor, ar fi ajuns, prin interpuși, în posesia lui Vladimir Plahotniuc. Pe 24 noiembrie, actualul proprietar „Regata Imobiliare” a obținut acordul Primăriei pentru înălțarea unui centru comercial în locul Casei Sindicatelor.

Reporteri: Beatrice Dornean
Imagini: Vlad Coroban, Tudor Bigu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!