Carabinierii au îmbrăcat astăzi uniforme de sărbătoare. Departamentul trupelor de carabinieri a împlinit 26 de ani. Au sărbătorit cu fanfară și demonstrații de forță. Un militar a profitat de moment și a smuls un „Da” de la iubita sa.

Eugen Grosu face parte din Batalionul cu destinație specială „Scorpion”. A ochit demult această zi. A profitat de prezența iubitei la festivitate și…: „Draga mea Irina, te iubesc mai mult ca viața, fii a mea în veci, fii soția mea!”

Pe carabinieri, ne-am obișnuit să-i vedem mai mult prin preajma ambasadelor sau patrulând cuminți prin oraș. Astăzi, ne-au demonstrat că pot fi și altfel. Mai întâi au făcut-o pe alpiniștii. Apoi au arătat cât de buni sunt la artele marțiale.

Militarii, care asigură ordinea publică, au trecut ulterior la demonstrații de forță, iar pentru câteva minute s-au transformat în actori, arătând celor prezenți cum se acționează în situații de criză.

Militarii Departamentului trupelor de carabinieri sunt mândri de profesia aleasă. Mai nou, aceasta este îndrăgită și de femei.

„Aici mi-am format caracterul, am devenit mai puternică. Principalul e să ai voință, să ai susținere din partea familiei”, spune Maia Crețu, locotenent.

Carabinierii care asigură paza misiunilor diplomatice au primit recent automobile noi. Numai că acestea stau, curate, în garaj, iar militarii merg mai mult pe jos.

„Dvs. vedeți carabinieri pe jos care circulă de aici până la ambasadele pe care ei trebuie să le protejeze, în rest mașinile sunt folosite conform destinației”, declară Alexandru Jizdan, ministrul afacerilor interne.

Ministrul Jizdan spune că ar fi de acord să-și înroleze copii într-o unitate de carabinieri: „Dacă copii mei vor decide să meargă în carabinieri, să fie ori medici, ori profesori, ori pompieri, ori dansatori la Teatrul de Operă și Balet, eu voi susține decizia copiilor mei. – Încă o întrebare. – Dvs. abuzați de întrebări de multe ori”.

Departamentul trupelor de carabinieri a fost creat la 12 decembrie 1991 cu scopul asigurării pazei misiunilor diplomatice și a ordinii publice.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Tudor Bigu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!