Democrații vor să impună uniformele școlare în instituțiile de învățământ din țară. Ministerul Educației urmează să examineze subiectul în timpul apropiat.

Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a făcut trimitere astăzi la un sondaj realizat la comanda PD din care reiese că majoritatea respondenților ar fi pledat pentru reintroducerea uniformelor școlare. Practica este una sovietică, dar Gamurari susține că ea este aplicată și în unele țări din Occident.

În perioada sovietică o singură uniformă școlărească era valabilă în toată Uniunea Sovietică. În mai multe instituții de învățământ de stat și private din Moldova s-a păstrat această practică până în ziua de azi, doar că uniformele sunt diferite.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!