Centrul tehnico-criminalistic şi expertiză judiciară al Inspectoratului General al Poliției (IGP) a primit șapte laboratoare criminalistice mobile dotate cu echipament modern de investigație a locului infracțiunii ce au fost repartizate inspectoratelor de poliție din teritoriu.

Automobilele au fost procurate cu sprijinul Guvernului SUA, în cadrul proiectului „Suport pentru reforma poliției în Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) din Moldova.

Laboratoarele criminalistice mobile sunt destinate investigării diferitor tipuri de infracțiuni, fiecare din ele fiind dotat cu șapte truse criminalistice și alte instrumente pentru cercetarea la fața locului, inclusiv pentru identificarea și prelevarea probelor de la locul comiterii infracțiunii.

Pe lângă laboratoarele mobile, criminaliștii au primit mai multe tipuri de software specializat pentru extragerea, recuperarea și analiza datelor și informației de pe diferite dispozitive electronice. De asemenea, cu suportul financiar al partenerilor de dezvoltare a fost posibilă reutilarea și echiparea parțială a unui automobil procurat de poliție ce este folosit de experții criminaliști pentru dezamorsarea obiectelor explozibile și cercetarea post-explozie la fața locului. Și Direcția Bălți a Centrului tehnico-criminalistic şi expertiză judiciară a beneficiat de susținerea donatorilor, fiind dotat cu tehnică de calcul și mobilă necesară.

Valoarea totală a donației este de 440.000 USD.

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Foto: politia.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!