/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Magie la CCA, în ajun de sărbători. Au votat unanim cesionarea licenței TV8

missing
14 decembrie 2017, ora 19:14

Deși subiectul nici măcar nu era inclus în ordinea de zi, președintele CCA, Dragoș Vicol, a propus ca cesionarea licenței TV8 să fie prima chestiune din agendă. Mai mult, s-a votat unanim și aproape fără dezbateri.

„Eu consider și constat în calitate mea de președinte CCA că sunt întrunite, în această zi de 14 decembrie, toate criteriile necesare și au dispărut o serie de elemente care împiedicau până în prezent, din punct de vedere legal, împiedicau cesiunea licenței. Rog să votați. Unanim, vă mulțumesc”, a menționat președintele CCA.

Administrația postului TV8 spune că decizia CCA este o surpriză pentru toată compania și că a fost posibilă doar datorită presiunilor exercitate de partenerii externi.

„Chiar aș spune că a fost un adevărat șoc pentru noi. Vă aduceți aminte, săptămâna trecută CCA a emis un comunicat de presă prin care a refuzat să se întâlnească cu reprezentanții Media Alternativa, argumentând că este o imixtiune în justiție. Și iată că trece o săptămână și acest argument dispare. Suntem absolut convinși că fără susținerea și presiunea din partea partenerilor de dezvoltare această cesiune nu ar fi avut loc”, spune Natalia Morari, președintele asociației „Media Alternativa”.

Acum, postul TV8 va investi și mai mult în dezvoltarea proiectelor sale.

„Cel mai important lucru că acum avem încredere în ziua de mâine și putem vorbi despre dezvoltare. Urmează mai mult produs autohton, mai multe emisiuni, știri mai calitative”, susține Natalia Morari.

TV8 s-a lansat pe piața media acum jumătate de an. Conducerea instituției a solicitat imediat cesionarea licenței de la Compania Analitic Media Grup, care gestiona postul TV7, către Asociația Media Alternativa. După mai multe amânări și refuzuri din partea CCA, atât ONG-urile de media, cât și unele organizații internaționale și-au manifestat îngrijorarea față de atitudinea CCA. Abia peste 6 luni, prin vot unanim, membrii CCA au aprobat cesionarea licențe TV8.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram