Parlamentul a numit, în cadrul şedinţei de vineri, trei membri noi ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), selectaţi din rândul profesorilor de drept titular, pe un termen de patru ani. Este vorba despre sunt Ion Postu, Mariana Timotin şi Serghei Ţurcan.

Ion Postu este conferenţiar universitar la Catedra Drept Public, ULIM;
Mariana Timotin este doctor, conferenţiar universitar la Universitatea de Stat din Moldova;
Serghei Țurcan este doctor, conferenţiar universitar;

Tot astăzi, Lilia Mărgineanu a fost numită în calitate de membru al Consiliului Superior al Procurorilor, din partea societății civile, pentru următorii patru ani.

Menționăm, că ieri mai multe ONG-uri au venit cu o declarație prin care regretă lipsa de transparență a procesului de alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). De asemenea, semnatarii regretă și ignorarea solicitărilor de a extinde termenul-limită pentru depunerea actelor, completarea listei actelor cu viziunea asupra activității în cadrul CSM și CSP, publicarea datei interviului și stabilirea criteriilor clare de departajare a candidaților și asigurarea unui proces transparent de apreciere a candidaților.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!