S-a mai spulberat o speranță a lui Veaceslav Platon de a scăpa de pușcărie. Curtea de Apel a lăsat în vigoarea sentința Judecătoriei Buiucani prin care omul de afaceri a fost condamnat la 18 ani de pușcărie. Doi dintre avocații lui Platon au fost eliminați din ședința la cererea procurorului, iar Veaceslav Platon nu a fost lăsat să-și spună ultimul cuvânt. Judecătorii l-au întrerupt și s-au retras la deliberări. Avocații lui Platon spun că vor ataca decizia la Curtea Supremă. Totodată, potrivit sentinței Platon a fost scutit de cheltuielile de judecată suportate de Procuratură și Centrul Național Anticorupție. Astfel, aceste cheltuieli, în sumă de 303. 568 de lei vor fi suportate de stat.

Veaceslav Platon consideră că atât sentința Curții cât și eliminarea avocaților este una ilegală.

Sentința Judecătoriei Chișinău, cu sediul Buiucani, din 20 aprilie 2017 se menține”.

– Cum comentați decizia? Ca și înainte, circ în stilul lui Plahotniuc. De ce au fost înlăturați avocații? Din motiv că nimeni nu a vrut să accepte dovezile. Ei s-au temut să se ciocnească de realitate”, a declarat Veaceslav Platon.

Avocații spun că s-au așteptat la o astfel de sentință, dar nu au crezut că vor fi eliminați de la ultima ședință, iar Platon să fie lipsit de ultimul cuvânt.

Modul în care au fost eliminați avocații, întrerupt Veaceslav Platon în ultimul cuvânt al său. În momentul când el numea familia Șor, numea familia unor martori, cum este Politova, dânșii, acești magistrați l-au întrerupt și declarau că acesta nu este subiectul infracțiunii”, afirmă Eduard Rudenco, avocatul lui Veaceslav Platon.

Procurorul a declarat că nu a decis dacă va merge la CSJ să ceară o pedeapsă mai dură. Iar despre eliminarea avocaților, el spune că aceștia s-au comportat necorespunzător.

De ce ați solicitat ca a avocații să fie dați afară din ședință? – Dat fiind faptul, comportamentul tendențios avocaților care manifestau o lipsă de respect față de indicațiile legale ale completului de judecată”, a declarat Andrei Băieșu, procuror.

Magistrații vor pronunța decizia motivată la 18 ianuarie, anul viitor. După aceasta, avocații vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a o ataca la Curtea Supremă de Justiție. Veaceslav Platon a vot condamnat în dosarul BEM la 18 ani de pușcărie cu executare. Recent, omul de afaceri a mai primit 12 ani de detenție fiind condamnat în dosarul „Moldasig” și în dosarul tentativei de corupere a mascaților de la „Pantera”.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Oleg Cozlov

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!