Liberalii au anunțat în cadrul unei conferințe de presă că vor vota proiectul de modificarea a Constituției care prevedere integrarea europeană ca orientare strategică a Republicii Moldova, doar după ce va fi modificat și articolul 13 cu privire la introducerea limbii române în legea supremă.

„PL aduce la cunoștință că suntem puși în situația să insistăm pe adoptarea proiectului ce ține de limba română. După ce vom vota modificarea art.13 al Constituției, deputații PL vor vota proiectul PDM ce ține de integrarea europeană. Nu condiționăm, nu șantajăm, dar aceasta a fost, este și va fi poziția PL, pentru că adevărul este adevăr. Cu ceea ce ți-au lăsat părinții și Dumnezeu, nu trebuie să te joci. Limba moldovenească este o minciună inventată de cei care ne-au ocupat”, a menționat Ghimpu.

Valeriu Munteanu a spus că de-a lungul timpului mai mulți lideri ai PD-ului s-au expus negativ în ceea ce ține de modificarea limbii, iar pentru ca aceștia să nu se răzgândească, s-a decis să se purceadă la acest lucru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!