/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Emisiunea Politica: Ce vrea, totuși, Plahotniuc? Analistul Anatol Țăranu: Ca să furi, nu ai nevoie să fii prim-ministru

missing
20 decembrie 2017, ora 15:38

„Plahotniuc a făcut astăzi o lovitură de teatru. Într-un an electoral Plahotniuc merge cu doi oameni care sunt simbolul miliardului furat, Leancă și Gaburici. Plahotniuc nu poate rămână în poziția în care se află el acum. El ori pleacă din partid, ori ajunge prim-ministru. Eu cred el va folosi sărbătorile de iarnă ca perdea de fum”, susține Sergiu Mocanu, Mișcarea Populară Antimafie.

„Nu are nici un rost ca Plahotniuc să devină prim-ministru în aceste circumstanțe. Nu cred că Plahotniuc face totul din capul său. Pentru Plahotniuc astăzi nu este convenabil să devină prim-ministru”, menționează analistul politic Anataol Țaranu.

„M-a surprins comunicarea coordonatorului și a PD-ului care a urmat, care m-a dus cu gândul la un terci din capul lor. Așa și n-am mai înțeles este politizat sau nepolitizat acest Guvern. Este o criză în cadrul PD-ului. S-a ajuns la un fel de „cacealma”, un fel de mixt”, a adăugat analistul politic Victor Ciobanu.

„Dacă cei de la PD chiar vor pe bune până la alegeri să „dreagă busuiocul” să câștige simpatiile unei părți de public, atunci ar trebui să înceteze să se ocupe de tentative din astea de manipulare”, a spus Valeriu Pașa, expert Watchdog.

Anterior, în cadrul unei emisiuni televizate, vicepreședintele PD, Andrian Candu, finul lui Vlad Plahotniuc, declara că liderul PD nu râvnește la funcția de premier.

„Haideți să admitem că într-adevăr Vlad Plahotniuc liderul PD vrea să demonstreze că până la alegerile din 2018 PD este unicul partid care e în stare să facă ceva în această țară”, a menționata Natalia Morari.

„Noi avem voie și suntem datori să nu admitem ceea ce vedem că se întâmplă”, a subliniat Sergiu Mocanu.

„Politica de cadre a guvernului a dus la aceea că majoritatea oamenilor care mai aveau habar de ce înseamnă politici publice, administrarea administrației publice eficiente au fugit, au fost fugăriți sau au rămas în Guvern, dar le este lehamite de orice, oameni noi nu au venit așa că nu lasă speranțe”, a adăugat Valeriu Pașa.

„El își construiește sistemul după principiul fidelității personale. Inclusiv cei care au fost promovați astăzi în Guvern? Eu cred că majoritatea dintre ei, da”, a menționat Anatol Țăranu.

„Asta chiar va da credibilitate? Iurie Leancă, Alexandru Tănase, Chiril Gaburici, nu sunt nume care pentru prima dată apar în spațiul public”, a adăugat Natalia Morari.

„Gașca se adună din nou pentru a mai porni posibil încă o operațiune. Frauda bancară s-a întâmplat cu câteva zile înainte de alegeri”, a subliniat Victor Ciobanu.

„Dacă este adevărat că se pregătește o nouă fraudă bancară, atunci care e rostul lui Plahotniuc să devină prim-ministru? Atunci el va fi nevoit să semneze garanțiile. Ce, el e nebun?”, se întreabă Anatol Țaranu.

„Eu n-aș fi vrut să intru în detalii ca să comentez declarațiile politicienilor care, probabil, își au propriile viziuni. Asta este bucătăria lor”, a declarat pentru tv8 Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt a PDM.

Marți 19 decembrie, președintele PDM, Vlad Plahotniuc a nominalizat șape noi membri ai Guvernului.

Reporter: Parascovia Spic

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram