/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Recomandări utile: Nouă sfaturi cum să economisim energia electrică şi termică

missing
27 decembrie 2017, ora 14:10

– Deconectați luminițele de la pomul de Crăciun pe timp de noapte sau în prima parte a zilei, pentru a economisi un pic de energie și a diminua riscul de incendiu.

– Deconectați tehnica de uz casnic atunci când plecați în călătorii, excursii, vizite la țară. Chiar dacă nu sunt în funcțiune, electrocasnicele consumă energie cât timp stau în priză.

Totodată, Agenția pentru Eficiență Energetică oferă unele recomandări de utilizare inteligentă a aparatelor de uz casnic în Noul An.

– Schimbați becurile din casă. Procurați doar becuri economice sau LED. Acestea funcționează mai mult şi consumă de 4-5 ori mai puțină energie decât cele incandescente.

– Nu amplasați frigiderul lângă surse de căldură (aragaz, cuptor sau calorifer). Așezați-l în cel mai răcoros loc posibil.

– Evitați întotdeauna deschiderea ușii frigiderului fără rost sau pentru o perioadă lungă. De fiecare dată când ușa frigiderului este deschisă, intră aerul cald, iar frigiderul trebuie să consume mai multă energie pentru a compensa creșterea temperaturii din interiorul său.

– Dezghețați alimentele în frigider. Acest lucru va permite dezghețarea alimentelor cu grijă, dar și răcirea interiorului frigiderului, micșorând munca depusă de compresor, respectiv asigurând o scădere a consumului de energie.

– Dezghețați congelatorul. Curăţați frigiderul înainte ca gheaţa să ajungă la trei mm grosime.

– Asigurați-vă că frigiderul se închide bine. Verificați cu regularitate chederele de cauciuc de la ușa frigiderului, pentru a asigura o etanșare mai bună a spațiului interior.

– Folosiți maşina de spălat rațional. Setați programele la 40 de grade sau la un timp mai scurt de spălare și efectuați cu regularitate curățirea elementelor de încălzire pentru a nu permite depunerea calcarului pe ele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram