După ce a rezolvat problema deșeurilor din Chișinău, prim-ministrul Pavel Filip s-a apucat și de Bălți. Premierul a convocat o ședință specială la care s-a discutat despre soluționarea crizei deșeurilor în orașul gospodărit, de la distanță, de primarul Renato Usatîi. Acesta din urmă susține că ar fi vorba de o acțiune de PR a guvernării.

Ședința specială, convocată de prim-ministru, s-a desfășurat „cu ușile închise”. Pavel Filip a cerut administrației locale din Chișinău să se implice în soluționarea crizei deșeurilor de la Bălți. Directorul Regiei municipale „Autosalubritate”, Tudor Maniv, a declarat pentru TV8 că 15 autospeciale au pornit imediat după ședință spre nordul țării. Potrivit lui, deșeurile vor fi evacuate în cel mult trei zile. Cheltuielile vor fi acoperite din fondul de rezervă al Guvernului.

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, refugiat la Moscova după ce a fost condamnat, a scris pe Facebook că astăzi guvernarea lui Plahotniuc a pus la cale o acțiune de PR la Bălți.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al democraților avea telefonul deconectat. Nu au fost de găsit nici cei trei viceprimari de Bălți și nici secretarul Consiliului Municipal. Toți erau plecați de la primărie.

Municipiul Bălți se confruntă cu o „invazie a gunoiului” după ce compania responsabilă de evacuarea deșeurilor și-a stopat activitatea la 15 decembrie. Asta deoarece autoritățile locale ar fi refuzat să majoreze tarifele pentru evacuarea gunoiului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!