În ultimii ani, starea râurilor mici din Republica Moldova s-a agravat, în special din cauza faptului că autoritățile publice locale nu ar fi folosit adecvat terenurile din fâșia riverană de protecție. Ca rezultat, acestea seacă și riscă să dispară, se menționează într-un răspuns al Agenției „Apele Moldovei” la o solicitare a Agenției de presă IPN.

Și schimbările climaterice a dus la agravarea stării râulețelor și pâraielor. La fel și construcția autorizată și neautorizată a iazurilor noi pe cursurile de apă.

Potrivit Agenției „Apele Moldovei”, viitorul râurilor mici depinde de coordonarea strânsă a acțiunilor tuturor utilizatorilor de apă și a celor implicați în gospodărirea resurselor de apă conform principiilor de management integral al resurselor de apă la nivelul bazinului hidrologic.

Teritoriul Republicii Moldova este traversat de peste 3600 de râuri, râulețe și pâraie permanente cu o lungime de peste 16 mii de km. 9 râuri depășesc lungimea de 100 de km, celelalte au o lungime mai mică de 10 km.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!