Oameni de afaceri, oamenii de cultură, cei din domeniul sportului și din mediul academic, cetățeni ai Republicii Moldova, vor obține, de la 1 ianuarie 2018, mai ușor vize de scurtă ședere (90 de zile) în Japonia. În cazul cetățenilor care se vor deplasa în Japonia cu scop turistic, urmează a fi exclusă obligativitatea deținerii unei scrisori de garanție.

Solicitat de IPN, ambasadorul Republicii Moldova în Japonia, Vasile Bumacov, a spus că noile facilități la obținerea vizelor pentru Japonia sunt anunțate în contextul celebrării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-nipone și vor contribui la stimularea schimburilor interumane. Procedura simplificată de acordare a vizelor poate fi consultată pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei.

Solicitarea pentru viză se va depune la Ambasada Japoniei în Republica Moldova. Vizele se eliberează gratuit, iar termenul de examinare a dosarului este comunicat de către secția consulară. În procesul planificării călătoriilor în Japonia, cetățenii Republicii Moldova urmează să se documenteze cu privire la legile acestei țări.

De notat, în 2007 Republica Moldova a abolit unilateral regimul de vize pentru cetățenii Japoniei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!