Compania Avia Invest, care deține Aeroportul Internațional Chișinău, cere de la Moldatsa suma de 517.831 de lei și încasarea taxei de stat de peste 15 mii de lei, după ce s-a adresat în instanță, pentru niște datorii. Suma de peste jumătate de milion de lei reprezintă dobânda de întârziere la achitarea mai multor servicii acordate, scrie bizlaw.md.

În cererea de chemare în judecată, reclamanta a indicat că a acordat servicii comunale pârâtei și a eliberat facturi pentru:

  • livrarea energiei electrice;
  • eliberarea permiselor speciale şi permiselor auto;
  • prestarea serviciilor de instruire în domeniul securităţii aeronautice;
  • prestarea serviciilor medicale.

Compania reclamanta a mai indicat că, deși pârâta a stins integral datoriile, solicitarea de a achita și dobânda de întârziere a rămas nesoluționată. Prin urmare, au fost înaintate mai multe reclamații, care au rămas nesoluționate.

Prin decizia instanței de fond, cererea de chemare în judecată a fost respinsă ca fiind nefondată și neîntemeiată. Avia Invest a depus apel, prin care a solicitat admiterea acțiunii înaintate. Curtea de Apel Chișinău a respins, însă, solicitarea din lipsă de temei și a menținut hotărârea instanței de fond.

Decizia este definitivă, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!