Renato Usatîi, edilul exilat al Municipiului Bălți, a venit cu o reacție video după ce viceprimarul municipiului, Igor Şeremet, ar fi demisionat în această dimineață. Usatîi afirmă că Igor Șeremet nu se grăbește să plece din funcție și că acesta a solicitat un concediu din cont propriu, respectiv acesta ar putea să se reîntoarcă în funcție.

Primarul de Bălți a declarat că, plecarea lui Igor Șeremet ar crea condiții pentru guvernare să organizeze alegeri locale în Bălți. La fel, liderul „Partidului Nostru” a comunicat că democrații și socialiștii fac tot posibilul pentru a periclita ședința de mâine Consiliului Municipal, la care va fi examinată chestiunea privind desfășurarea referendumului privind încrederea în primarul municipiului Bălți.

„În perioada lipsei mele, toată încărcătura a căzut pe umerii lui Șeremet. Eliminandu-l pe Șeremet, ei își deschid calea directă spre alegeri. Câteva luni în urmă socialiștii și democrații au discutat despre un candidat unic. Pentru început, ei aveau nevoie să facă în asemenea mod ca Șeremet să plece. Toți înțeleg că a „desena” un dosar penal nu e o problemă. Mai ales în privința celora care muncesc, lucrează cu actele. Astăzi sunt intentate dosare penale practic în privința oricărui conducător din primăria Bălți”, a menționat în cadrul unui LIVE Usatîi.

Democrații fac totul pentru ca mâine (n.r miercuri, 3 ianuarie) să nu aibă loc ședința Consiliului Municipal. Îî vizitează pe fiecare, îi roagă să se îmbolnăvească, să nu vină. Nu prea le-a reușit… De aceea, mîine ar putea începe percheziții la 9-10 consilieri”, a declarat Renato Usatîi.

Reamintim că, Igor Şeremet și-ar fi dat demisia în această dimineață. Acesta a declarat că motivul demisiei sunt dubiile și neîncrederea pe care o are primarul de Bălți, Renato Usatîi, în capacitățile sale privind administrarea treburilor municipale. Adresarea și detalii despre presupusa demisie a lui Șeremet sunt disponibile AICI.

Potrivit postul de televiziune din Bălți, Șeremet ar fi fost cel care a venit cu un demers către autoritățile de la Chișinău în care a cerut ajutor în rezolvarea crizei gunoiului din Bălți.

În lipsa lui Șeremt, Bălțiul va fi condus de alți doi viceprimari – Leonid Babii și Lilia Sava. Ambii au fost propuși în această funcție de către Renato Usatîi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!