Un consumator a reușit să-și restituie banii pe care i-a achitat la achiziționarea unui telefon de la „Calea Basabiei”. Acesta și-a procurat un telefon mobil de model ASUS Zenfone 3 Max, în valoare de 4000 lei.

La verificarea ulterioară a actelor însoțitoare a telefonului (certificatul de garanție, instrucțiunea de utilizare), cumpărătorul a constatat că documentele sunt în limba italiană, fără a fi traduse în limba română. Deoarece nu a știut cum să utilizeze telefonul mobil, consumatorul a solicitat să predea produsul vânzătorului și să-i fie restituită contravaloarea telefonului.

Revendicarea nu a fost satisfăcută, iar consumatorul a decis să depună o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. Reclamația a fost soluționată pe cale amiabilă, restituindu-i-se, astfel, contravaloarea telefonului procurat, în sumă de 4.000 lei. Comerciantul a fost informat despre obligațiile și drepturile vânzătorului și avertizat să respecte drepturile consumatorilor, neadmițând ulterior asemenea încălcări.

Reamintim că, în perioada termenului de garanție, consumatorii sunt în drept să returneze agentului economic produsul nealimentar neconform, cerând înlocuirea sau returnarea contravalorii acestuia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!