Mai mulți responsabili din cadrul Institutului Mamei și Copilului, suspendați din funcție după ce o tânără ar fi născut singură în toaleta instituției. Anunțul a fost făcut de administrația IMSP Institutul Mamei și Copilului care anunță că pe cazul dat a fost inițiată o anchetă, iar persoanele implicate în caz au fost suspendate din serviciu pe durata desfășurării acesteia.

În mesajul remis se menționează că, odată cu stabilirea tuturor circumstanțelor, toți cei care se pot face vinovați, care au admis încălcări ale eticii și deontologiei medicale, precum și a regulamentului de activitate a subdiviziunii, vor fi sancționați și se vor lua toate măsurile corespunzătoare în privința acestora.

Examinând cazul, venim cu precizări care fac referire la partea medicală a acestuia.

Pacienta a fost internată în cadrul IMSP Institutul Mamei și Copilului în data de 09.12.2017. Aici a fost investigată clinic și paraclinic, iar pe 11.12.2017, a fost efectuată ultrasonografia, care a confirmat diagnosticul de anomalii de dezvoltare ale fătului, la care s-au anexat markerii de aberații cromozomiale.

În data de 11.12.2017, a fost discutat cazul în cadrul unui consiliu medical, cu recomandarea întreruperii medicamentoase a sarcinii, la indicații medicale (avort medicamentos). În aceeași zi, a fost inițiată întreruperea sarcinii, conform protocolului. Procedura de întrerupere a sarcinii până în 22 săptămâni, se efectuează prin administrarea preparatelor, standard, după schemă, care provoacă apariția contracțiilor uterine și pot declanșa în orice moment expulzia.

Pacienta nu a fost internată pentru naștere, aceasta prezentând o sarcină în termen de 21 de săptămâni, cu făt la care au fost depistate malformații congenitale multiple de dezvoltare și, la indicații medicale, s-a produs avortul tardiv provocat medicamentos, momentul de producere al căruia nu poate fi anticipat.

La data de 14.12.2017, a avut loc avortul medicamentos provocat.

Pacienta a fost externată pe 15.12.2017, cu recomandările medicului curant și sub supravegherea medicului de familie”, se arată în comunicat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!