Preşedintele SUA, Donald Trump, intenţionează să lanseze o acţiune judiciară împotriva fostului consilier Steve Bannon, pentru declaraţii „calomnioase” făcute într-o carte despre contactele fostei echipe de campanie cu oficiali ruşi, menționează Mediafax.

Charles Harder, avocatul personal al lui Donald Trump, a declarat că va încerca să obţină o decizie judiciară de blocare a publicării cărţii „Foc şi Furie: În interiorul Casei Albe conduse de Donald Trump”, scrisă de Michael Wolff.

Donald Trump a intrat în conflict deschis cu Steve Bannon miercuri, afirmând că fostul consilier prezidenţial „şi-a pierdut minţile” după ce a fost demis din funcţia de la Casa Albă. „Steve Bannon nu are nicio legătură cu mine sau cu mandatul meu de preşedinte. Când a fost destituit, nu şi-a pierdut doar funcţia, şi-a pierdut şi minţile”, a transmis Donald Trump într-un comunicat. „Steve a fost un membru al echipei de campanie care a lucrat pentru mine când obţinusem deja nominalizarea după învingerea a 17 candidaţi (…). Acum, când este pe cont propriu, Steve învaţă că a câştiga nu este atât de uşor cum fac eu să pară. Steve a contribuit doar puţin la victoria noastră istorică, adusă de oameni uitaţi din ţara noastră”, a declarat Donald Trump.

Întrevederea unor membri ai fostei echipe de campanie electorală a lui Donald Trump cu oficiali ruşi a fost un „act de trădare”, a afirmat Steve Bannon, fost consilier prezidenţial pentru Strategii Politice. Steve Bannon s-a declarat amuzat şi uimit de întrevederea desfăşurată în Turnul Trump din New York cu un avocat rus care promitea să ofere informaţii compromiţătoare despre candidatul democrat la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton. Întrevederea a fost aranjată de Donald John Trump jr., fiul lui Donald Trump. La întrevedere au participat şi Jared Kushner, ginerele actualului preşedinte al SUA, precum şi Paul Manafort, care la acea vreme era şeful echipei de campanie electorală a candidatului republican Donald Trump.

Steve Bannon a fost şef al echipei de campanie electorală a lui Donald Trump în ultimele luni înaintea scrutinului prezidenţial din noiembrie 2016. Donald Trump l-a demis pe Steve Bannon din funcţia de consilier prezidenţial pentru Strategii Politice în august 2017.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!