Aproximativ 10% dintre utilizatorii de iPhone şi-ar schimba mai degrabă bateria la telefon decât să cumpere un dispozitiv nou marca Apple, potrivit unui analist financiar de la compania Barclays Capital. Potrivit lui, vânzările de terminale iPhone ar putea fi cu 16 milioane de unităţi mai mici în 2018 din cauza scandalului în centrul căruia se află acum compania, care a confirmat că reduce performanţele pe modelele mai vechi de smartphone-uri, cu acumulatori degradaţi, scrie go4it.ro.

Mai precis, 10% dintre utilizatorii de modele mai vechi (iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus şi SE) au spus că vor alege să schimbe bateria, nu să îşi cumpere un nou smartphone marca Apple.

Acelaşi analist spune că gigantul american ar putea pierde în acest an venituri de 10,3 miliarde de dolari din cauza scandalului.

Apple a explicat că a redus performanţele telefoanelor, prin actualizări software, pentru a minimaliza riscul ca terminalele vechi să se oprească brusc. Compania a tăiat substanţial, până la 29 de dolari, preţul înlocuirii unei baterii. Mai mult, vor putea să-şi schimbe acumulatorul toţi utilizatorii modelelor menţionate mai sus, indiferent de „sănătatea” acestuia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!