/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

În Chișinău se nasc cei mai puțini copii. Care sunt raioanele în care se înregistrazeză multe nașteri

missing
07 ianuarie 2018, ora 10:51

În cazul altor 28 de raioane, indicatorul este mai mare decât media pe țară, cele mai multe nașteri fiind înregistrate la Cantemir și Telenești – 1 961 copii la 1000 de femei. Cele două raioane sunt urmate de Sîngerei, Nisporeni, Leova și Hîncești.

Datele Recensământului din 2014 confirmă aceeași tendință de predominare a unei rate de fertilitate superioară în mediul rural față de cel urban. Numărul mediu de copii născuţi-vii la 1000 de femei de la sate a fost de 1,4 ori mai mare faţă de cele din orașe, constituind respectiv 1802 şi 1314, iar descendența finală a constituit 1,7 copii per femeie în orașe și 2,4 copii per femeie la sate

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram