Rezultatele recensământului din 2014 au confirmat tendința de descreştere a fertilităţii în Republica Moldova. Astfel, potrivit Biroului Național de statistică, în municipiile Chișinău și Bălți se înregistrează cele mai puține nașteri, numărul mediu de copii născuţi - vii la 1000 de femei fiind de 1198 și respectiv 1277.

În cazul altor 28 de raioane, indicatorul este mai mare decât media pe țară, cele mai multe nașteri fiind înregistrate la Cantemir și Telenești – 1 961 copii la 1000 de femei. Cele două raioane sunt urmate de Sîngerei, Nisporeni, Leova și Hîncești.

Datele Recensământului din 2014 confirmă aceeași tendință de predominare a unei rate de fertilitate superioară în mediul rural față de cel urban. Numărul mediu de copii născuţi-vii la 1000 de femei de la sate a fost de 1,4 ori mai mare faţă de cele din orașe, constituind respectiv 1802 şi 1314, iar descendența finală a constituit 1,7 copii per femeie în orașe și 2,4 copii per femeie la sate

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!