Şapte civili se află printre cele 23 de persoane care au murit, în urma unei explozii la sediul unui grup militant legat de Al-Qaida, la Idlib, în nord-vestul Siriei, transmite agenţia dpa, potrivit Agerpres.

Explozia s-a produs în apropierea birourilor Ajand al Caucas, o grupare jihadistă conectată cu Fatah al-Sham, care anterior era cunoscută sub numele de Frontul al-Nusra, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), o organizaţie non-guvernamentală cu sediul în Marea Britanie.

Activişti din Idlib au spus că explozia a fost atât de puternică încât a zguduit întreg oraşul, provocând comparaţii cu un cutremur.

Conform Reuters, natura atacului nu este clară pentru moment, OSDO relevând existenţa unor relatări contradictorii care atribuie explozia ce a zguduit districtul Thalatheen fie unei maşini-capcană, fie unui atac cu dronă.

Fatah al-Sham a fost una dintre principalele forţe angrenate în lupta contra preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, de-a lungul celor şapte ani de război civil.

Idlib are circa 2 milioane de locuitori, incluzându-i pe cei strămutaţi din alte provincii. Activiştii spun că peste 70.000 de oameni au fugit din zonă în ultimele luni din cauza loviturilor aeriene mai frecvente al forţelor siriene şi ruse.

Idlib este de asemenea singura provincie siriană condusă încă de forţele rebele. Aceasta este dominată de jihadişti din linia dură, inclusiv Hayat Tahrir al-Sham, o alianţă legată de Al Qaida, conchide dpa.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!