Șoferii moldoveni vor achita cu 60-70 de bani mai mult pentru benzină și motorină. Noile prețuri au fost publicate astăzi de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Prețurile vor fi valabile în următoarele două săptămâni.

Astfel, pentru perioada 10-23 ianuarie 2018, prețul maxim de vânzare cu amănuntul a benzinei Premium-95 este stabilit la 18,22 lei pe litru, iar al motorinei – de 16,32 lei per litru.

Astfel, benzina va crește în preț cu o medie de 68 de bani pe litru sau cu 3,9%, iar motorina va crește cu o medie de 60 de bani sau de 3,8% pe litru.

ANRE anunță că prețurile plafon pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale, stabilit începând cu 10 ianuarie 2018, va include noile accize pentru anul curent în conformitate cu Codul Fiscal. De la 1 ianuarie curent, acciza pentru o tonă de benzină a crescut de la 4560 lei la 4961 lei (cu 8,79% comparativ cu anul 2017) și pentru o tonă de motorină de la 1926 lei la 2092 lei (cu 8.62% comparativ cu anul 2017).

Instituția citată anunță că majorarea pentru perioada de calcul a prețurilor plafon se datorează atât creșterii prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, cât și modificării cotei accizelor pentru benzină și motorină.

ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!