Președintele Parlamentului Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al țării, va promulga Legea nr. 257 pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului al Republicii Moldova, cunsocută ca și legea „anti-propagandă”.

Menționăm că, Curtea Constituțională a decis vineri, 5 ianuarie, instituirea interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova în urma refuzului lui Igor Dodon de a promulga repetat legea „anti-propagandă”.

Anterior și Igor Dodon a sesizat Curtea Constituțională, menționând că această lege „atentează la principiile democrației și încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie ș.a”.

Legea nu se referă exclusiv la propaganda rusească, dar prevede interzicerea retransmiterii emisiunilor informativ-analitice, politice și militare din state care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră – document internațional pe care Rusia nu l-a ratificat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!