Guvernul turc intenţionează să prelungească actuala stare de urgenţă cu încă trei luni, a afirmat luni purtătorul de cuvânt Bekir Bozdag, după o reuniune a cabinetului condusă de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Ar fi a şasea prelungire a stării de urgenţă, impusă în iulie 2016 în urma tentativei de lovitură de stat a unei facţiuni a armatei. Starea de urgenţă permite guvernului să conducă prin decrete.

Parlamentul urmează să îşi exprime la rândul său votul, însă pentru adoptarea deciziei nu este nevoie decât de o simplă majoritate, iar Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP), al lui Erdogan, domină legislativul.

De la tentativa de puci, peste 150.000 de persoane au fost înlăturate din posturile lor din sector public şi din armată prin decrete de urgenţă, iar 50.000 de persoane au fost trimise la închisoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!