Angela Motuzoc este noul președinte al Consiliului Superior al Procurorilor. Ea fost aleasă astăzi prin votul a nouă membri ai CSP din cei 10 prezenți la ședință. Procurorul a spus că vrea să îmbunătățească reputația instituției, dar nu a putut spune exact cum are de gând să facă acest lucru.

Noul președinte al CSP a menționat că își propune să consolideze imaginea procurorilor. Întrebată însă cum va face asta, dar și despre existența unor dosare politice intentate în Moldova, car au știrbit din imaginea acuzatorilor, Motuzoc a evitat un răspuns concret.

„Va fi consolidarea imaginii procuraturii, obiectivele în alegerea personalului, atât și a procurorului. – Cum comentați aceste acuzații precum că procurorii ar activa la comandă politică și cum intenționați să schimbați acest lucru? – Mă voi referi la aceste cazuri, când acestea vor fi puse pe bază, pe masa Consiliului Superior al Procurorilor și acestea vor fi în discuție în cadrul ședințelor. La moment eu nu am ce comenta acest aspect”, a spus Angela Motuzoc, noul președinte al CSP.

Motuzoc nu a putut răspunde clar nici când procurorii se vor muta la casa nouă, așa cum prevede reforma Procuraturii.

„- Când vă veți muta într-un nou sediu? – Este o întrebare de viitor. Nu pot să vă spun la moment acest…cum va fi, cred că dumneavoastră o să aflați”, a menționat Angela Motuzoc.

Angela Motuzoc activează în calitate de procuror de aproape 14 ani. În declarația de avere pentru 2016, ea a indicat un venit de peste 126 de mii de lei, obținut doar din salariu. De asemenea, ea deține un automobil Mitsubishi Pajero Sport produs în anul 2012, iar valoarea acestuia, indicată în declarația de avere, este de numai 10 mii de lei.

Asta deși pe portalurile specializate în vânzarea automobilelor din Moldova, prețul unui vehicul de aceiași marcă depășește 18 mii de euro.

„De unde ați luat această cifră? Cifra este indicată la instituție când a fost înregistrată, respectiv este acea cifră care și este declarată. Eu nu pot să ies din limitele la cele ce este înregistrat. Alte comentarii vă spun că nu am”, a susținut noul președinte al CSP.

Familia procurorului mai deține și două imobile – un apartament de 90 de metri pătrați și o altă locuință cu o suprafață de aproape 104 metri pătrați. Președintele CSP nu este unicul funcționar care se bucură de o mașină de lux la un preț mic. Anterior judecătoarea Mariana Pitic a indicat în declarația de avere că deține un Porsche Cayenne în valoare de numai 11 mii de lei. Angela Motuzeac va deține funcția de președinte al Consiliului Superior al Procurorilor în următorii 4 ani, fără dreptul de mai candida la un mandat.

Reporter: Sergiu Niculiță
Imagini: Vlad Coroban

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!