Gripa porcină a făcut prima victimă în acest an. O femeie de 42 de an din capitală, care a fost internată în stare gravă la Spitalul „Arhanghelul Mihail” a decedat în Secția de reanimare la o zi după internare, fiind diagnosticată cu pneumonie bilaterală.

„Pacienta era bolnavă de câteva zile, a primit consultație la un medic. Tratamentul nu a avut efect. Dumneaei nu s-a adresat imediat la medic pentru a fi internată, a fost cu întârziere, starea s-a agravat. A fost confirmat virusul gripal AH1N1”, a spus Mihai Moldovanu, șeful direcției Sănătate.

Mihai Moldovanu susține că femeia locuia în sectorul Buiucani al capitalei, nu era la evidența medicilor și nici nu avea poliță medicală. De la începutul acestui an, o alta pacientă a fost diagnosticată cu virusul A(H1N1). Aceasta a fost internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din capitală, fiind externată ieri.

Reporter: Veronica Vacari

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!