Ilan Sor a fost audiat în dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi. Deși procesul este unul public, presa nu a avut acces în sala de judecată. Asta după ce, la ședinșa trecută, avocașii lui Sor au cerut ca audierile să aiba loc cu ușile închise. În aceste condiții, părțile par să fi înțeles diferit depozițiile primarului de Orhei. În timp ce procurorul spune că acesta a confirmat învinuirea, avocații lui Lucinschi susțin că declarațiile lui Sor demonstrează nevinovăția fostului deputat.

Ilan Șor a fost audiat timp de aproape două ore. După ședință, el a refuzat să discute cu jurnaliștii și a părăsit sediul instanței fiind înconjurat de paza sa de corp. Nici avocații, nici procurorii nu au vrut să dezvăluie detalii din timpul audierilor.

Este vinovat Chiril Lucinschi de furtul Banilor? – Toți știu că audierile au fost închise pentru presă. Noi nu putem oferi detalii și nici nu o vom face. Poate vom oferi un comentariu după pronunțarea sentinței”, a declarat Denis Ulanov, avocatul lui Ilan Șor.

A făcut declarații care, în viziunea acuzării, îl incriminează pe domnul Chiril Lucinschi. – Deci, a confirmat învinuirea? Da, Exact”, susține Eugen Rurac, procuror.

Declarațiile procurorului nu au fost însă înțelese nici de Lucinschi, nici de avocații săi, care spun că acuzarea nu are nici o probă care să confirme învinuirea.

Trebuie să-l întrebați pe procuror totuși în ce sunt învinuit fiindcă îmi pare că el a uitat un pic. Deci sunt învinuit în aceea că eu trebuia să știu că banii care i-am primit au avut proveniență ilicită. Domnul Șor, la acest capitol a spus foarte clar, că banii care au fost transferați au fost legali”, afirmă Chiril Lucinschi, fost deputat.

Îi ușor de spus, dar iată că mai trebuie să dovedești în proces. Dacă a spus ceva procurorul, el trebuie să confirme prin probe. Nu-s probe, înseamnă că procurorul a rămas cu gălușca în gură și cu asta s-a terminat”, afirmă Gheorghe Ulianovschi, avocatul lui Chiril Lucinschi.

Chiril Lucinschi a fost reținut pe 25 mai 2017, fiind bănuit de spălare de bani și fals în declarația de avere. Potrivit acuzării, în perioada 2012-2014, companiile aflate în proprietatea fostului deputat, prin intermediul unor contracte fictive, ar fi primit bani pentru anumite servicii. Procurorii spun că mijloacele financiare ar fi provenit de la BEM, Banca Socială și Unibank. Însăși Lucinschi respinge acuzațiile și spune că toate contractele sunt valabile. Dacă va fi demonstrată vinovăția lui, el riscă până la 10 ani de pușcărie.

Reporter: Sergiu Niculiță.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!