Consilierii formațiunii „Partidul Nostru” din Consiliul Municipal Bălți au declarat greva foamei. Asta după ce, acum două zile, CNA a efectuat percheziții la președintele consiliului, Igor Basiștii, iar ulterior mai mulți consilieri au fost citați la CNA. Consilierii au spus că nu vor părăsi Primăria până când nu vor înceta presiunile.

Aleșii locali se plâng că în week-end, mai mulți dintre ei au fost citați la CNA.

Ceea ce era scris în acea citație, este o adevărată înjosire și umilință. Noi nu o să ne lăsăm intimidați, să stăm cu mâinile în șolduri și să tăcem”.

Încetați să speriați consilierii noștri, încetați să amenințați familiile lor, nu mai spuneți că la ei acasă ar putea fi găsite droguri și mită”.

Consilierii locali au scandat lozinci împotriva liderului PD și au acuzat Poliția și Procuratura de răfuială cu oponenții politici ai guvernării.

De ce astăzi membrii familiilor noastre trebuie să sufere, trebuie să fie intentate dosare penale? Alegând ca ultima formă de protest, declarăm greva foamei. Nu vom înceta munca de zi cu zi și vom continua primirea orășenilor conform orarului prestabilit”.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al PD susține că acuzațiile aduse sunt „declarații politice”.

PDM De fiecare dată se spune că PDM controlează toate structurile. Noi am vorbit de fiecare dată că delimităm aspectul politic și activitatea instituțiilor statului. Sunt declarații politice care mai puțin merită să fie comentate”, a declarat Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinchi, a confirmat că într-adevăr, câțiva consilieri au fost citați de Direcția Generală Teritorială Nord a CNA pentru a fi audiați în legătură cu investigațiile care au avut loc într-un dosar penal. CNA repsinge însă acuzațiile consilierilor municipali din Bălți, precum că ar fi hărțuiți de această instituție. Consilierii au spus că vor face greva foamei până vineri, când va avea loc ședința consiliului. Acum două zile, omenii legii au efectuat percheziții la președintele fracțiunii „Partidului Nostru” din Consiliul Municipal Bălți. Potrivit BTV, acesta este suspectat de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari.

Reporter: Veronica Vacari

Foto: ru1.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!