O fetiță de 4 luni, din Soroca, a decedat în condiții misterioase, la câteva zile după ce a fost vaccinată. Tragedia s-a produs pe 14 ianuarie. Mama copilului a declarat poliției ca fetița s-ar fi simțit rău după ce a fost vaccinată. La rândul lor, cei de la Ministerul Sănătății spun că motivele decesului vor fi clare după expertiza medico-legală.

„S-a constatat că la 11 ianuarie copilului i-a fost administrată vaccina corespunzătoare vârstei. După vizita la medic copilul s-a simțit rău. La 13 ianuarie mama a hrănit copilul și l-a culcat să doarmă. Apoi, în jurul orei 2:40 noaptea a observat că fiica ei nu răsuflă”, a declarat pentru TV8 Ludmila Sochirca. ofițerul de presă IP Soroca.

Potrivit poliției, pe corpul fetiței nu au fost depistate semne de moarte violentă. Ministerul Sănătății a emis un comunicat în care menționează că examinarea preventivă a corpului a stabilit diagnosticul „Sindromul morții subite a sugarului”, iar o cauză finală a morții va fi anunțată după expertiza finală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!