Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă în prezent sunt vacante 8147 locuri de muncă vacante. În aspect teritorial, cele mai multe locuri de muncă vacante sunt disponibile în Chişinău (3340), Bălți (864) și Cahul (357), iar cele mai puține sunt în Cantemir (28) și Drochia (24), iar în Dondușeni nu a fost înregistrat nici un loc vacant.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1760 locuri de muncă vacante, constituind cca 22% din numărul total de locuri vacante, cele mai multe posturi sunt disponibile în domeniul sănătății – 364, dintre care peste o sută sunt pentru poziția de asistentă medicală. La mare căutare sunt inspectorii și specialiștii din domeniul sănătății.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6317 locuri de muncă, ce constituie 78% din numărul total de locuri de muncă vacante. Cele mai multe locuri disponibile sunt în domeniul industriei textilă și confecții 2004, peste o mie jumătate sunt pentru poziția de cusător.

Muncitorii necalificați pot opta pentru următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar – 463; îngrijitor încăperi de producție și serviciu – 147; ajutor de educator – 115 ș.a.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!