Ninsoarea și poleiul de dimineață au creat dificultăți în trafic. Potrivit oamenilor legii, pe parcursul zilei s-au produs 47 de accidente rutiere, soldate cu două persoane decedate. Pentru următoarele două zile, meteorologii au emis Cod Galben de precipitații sub formă de lapoviță și ploi, valabil în special în partea de sud a țării.

Unul din accidentele fatale s-a produs astăzi la Tvardița, raionul Taraclia. Din cauza poleiului, un automobil „Toyota”, care, potrivit poliției se deplasa cu viteză excesivă, a derapat, iar în rezultatul accidentului șoferul a decedat.

La un moment dat a pierdut controlul volanului și a ajuns aproape de acostamentul carosabilului”, a declarat Vlad Burac, șef Serviciul de Presă al IGP.

Un alt tânăr de 30 de ani a murit urmare a unui accident rutier produs pe strada Petricani din Chișinău. La un moment dat, șoferul s-a angajat într-o depășire, a ieșit pe contrasens și a intrat într-un camion care venea din sens opus. Impactul a fost fatal pentru șoferul autoturismului.

Potrivit autorităților, de dimineață, pe drumurile naționale s-a circulat în condiții de iarnă. În localitatea Troița Nouă, Anenii Noi, pe pantă, a rămas blocat un camion de mare tonaj, iar alte șase camioane au fost stopate pentru a nu crea blocaje rutiere. Șoferii spun că, din cauza poleiului, pe drumuri s-a circulat cu dificultate.

Puțin mai greu, dar dacă cauciucurile sunt bune, e totul normal”;

În afara orașului mai este un pic lunecos, nu prea au turnat nisip de acesta”;

Greu s-a circulat și pe trotuare. Chiar și prin centrul capitalei acestea au fost curățate abia la amiază.

E lunecos, pe jos nu e presurat nimic și nu se știe ce va fi mai departe”;

Nu merg așa… dar mă uit sub picioare, cum e acolo la mine. Asta mai lipsește, să mai cad jos”;

Mai complicată a fost și coborârea în pasajele subterane. Unii, au încercat să se asigure.

Așa inițiativă proprie avem”;

Normal, oleacă de protecție. Nu o să cădem să facem fracturi”.

Ulterior, doar pe unele trotuare, regia locativ-comunală a intervenit cu utilaje.

Au fost implicate în jur de 14 unități de transport de tip HACO, care au împrăștiat până la această oră în jur de 4 tone de material antiderapant, în special sare, și 2 tone de lichid”, afirmă Vasile Efros, șef Serviciu Proiecte, direcția Locativ-Comunală.

Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis, pentru noaptea de 17 și 18 ianuarie, Cod Galben de precipitații puternice sub formă de lapoviță și ploaie în partea de sud a țării. Pe drumuri se va forma ghețuș. Pentru mâine se anunță precipitații sub formă de ploi și lapoviță. În această noapte, minima termică ar putea scădea până la minus 7 grade.

Reporter: Veronica Vacari;
Imagine: Oleg Cozlov.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!