Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Portocaliu pentru zona de Centru și Dus a țării. Astfel în noapte de 17 ianuarie spre 18 ianuarie se prevăd condiții complicate ale vremii.

Potrivit meteorologilor, pe o mare parte a teritoriului se prevăd precipitații puternice, predominant sub formă de lapoviță, cantitatea precipitațiilor va constitui 20-25 l/m2. Se vor produce depuneri de lapoviță, local pe drumuri se vor forma troiene. Vântul nord-vestic va sufla cu intensificări de până la 15-18 m/s.

În nordul țării se menține codul galben și se prevăd precipitații, predominant sub formă de lapoviță, cantitatea de precipitații va constitui 15-20 l/m2. Vântul nord-vestic va sufla cu intensificări de până la 15-18 m/s.

În acest context, Poliția Națională recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte indicațiile, dar și recomandările polițiștilor de patrulare.

De asemenea, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie şi următoarele principii de conduită preventivă: verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire. Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare. Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen. Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

Totodată, este bine vă aveţi în portbagajul automobilului o lopată, sare/nisip şi lanţuri.

Asiguraţi-vă cu rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

Informaţi-vă despre condiţiile de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

Pietonilor li se recomandă să fie prudenți, să traverseze doar în locuri permisive strada.

Foto: meteo.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!