/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Coreea de Nord și Coreea de Sud s-au înțeles să defileze sub un steag unic la Jocurile Olimpice

missing
17 ianuarie 2018, ora 17:02

Atleții din ambele țări vor merge împreună în timpul ceremoniei de deschidere sub un „drapel de unificare” care prezintă peninsula Coreii. De asemenea, se va forma o singură echipă de femei de hochei pe gheață, cu sportive din ambele țări.

Deciziile date necesită să fie aprobate de către Comitetul Olimpic Internațional. Ministerul sud-coreean a declarat că cele două Coree se vor consulta cu comitetul în acest weekend.

Primele discuții din 2015, între Coreea de Sud și Nord au avut loc pe 9 ianuarie curent, după care la Seul s-a venit cu ideea de a uni echipele țărilor pentru a participa la Jocurile Olimpice.

Anterior, Coreea de Nord și Coreea de Sud au mai mers sub un steag unic la deschiderea Jocurilor Olimpice din 2000 în Sydney, în 2004 în Atena și în 2006 în Torino.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram