Coreea de Sud anunță că a convenit cu Coreea de Nord să-și formeze prima echipă olimpică comună, iar sportivii din ambele țări să meargă sub un steag unic în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din februarie, anunță Associated Press.

Atleții din ambele țări vor merge împreună în timpul ceremoniei de deschidere sub un „drapel de unificare” care prezintă peninsula Coreii. De asemenea, se va forma o singură echipă de femei de hochei pe gheață, cu sportive din ambele țări.

Deciziile date necesită să fie aprobate de către Comitetul Olimpic Internațional. Ministerul sud-coreean a declarat că cele două Coree se vor consulta cu comitetul în acest weekend.

Primele discuții din 2015, între Coreea de Sud și Nord au avut loc pe 9 ianuarie curent, după care la Seul s-a venit cu ideea de a uni echipele țărilor pentru a participa la Jocurile Olimpice.

Anterior, Coreea de Nord și Coreea de Sud au mai mers sub un steag unic la deschiderea Jocurilor Olimpice din 2000 în Sydney, în 2004 în Atena și în 2006 în Torino.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!