Ucraina recunoaște Rusia drept „țară agresoare”, formularea dată este inclusă în legea privind reintegrarea Donbass-ului, adoptat astăzi de către Rada Supremă, anunță Ria Novosti.

Deputații Radei Supreme au adoptat cu 280 de voturi joi un proiect de lege „Cu privire la particularitățile politicii de stat privind asigurarea suveranității Ucrainei asupra teritoriilor ocupate temporar în regiunea Donetsk și Lugansk”. Acum, legea privind reintegrarea Donbass-ului, în care Kiev-ul recunoaște zonele necontrolate ca fiind „ocupate”, iar Rusia este numită „țară agresoare” trebuie să fie semnată de șeful statului, Peter Poroșenko.

Documentul oferă, de asemenea, președintelui dreptul de a folosi forțele armate în regiune pe timp de pace pentru a proteja suveranitatea statului. Fapt, care va legitimiza folosirea armatei în est, fără a declara război.

Șeful autoproclamatei Republici Populare Donetsk, Alexander Zakharchenko, a declarat că prevederile documentului încalcă acordurile de la Minsk. „Ucraina arată că nu dorește o soluționare pașnică a conflictului, adică va lupta, iar pentru aceasta creează o platformă politică”, a spus el.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!