În urma rapoartelor operative, către ora 16.00 rămân deconectate parțial de la energia electrică 284 localități, iar 98 brigăzi specializate lucrează în teren pentru reconectarea consumatorilor la curent.

Pentru deszăpezirea traseelor din țară, sunt implicate 300 unități de tehnică cu 700 muncitori din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor.

La moment, circulația este stopată pentru camioane pe porțiunea de drum Anenii Noi – Căușeni – Palanca pentru a evita blocarea acestora.

Mai mult, este îngreunată circulația mijloacelor de transport pe traseul Bălți – Florești. Toate autoritățile implicate în gestionarea situației au responsabilitatea de a monitoriza situația și a interveni în situații de criză.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod portocaliu de lapoviță și ninsoare pentru noaptea de 17 ianuarie și ziua 18 ianuarie. În astfel de condiții angajații IGSU activează în regim sporit.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!