Patru persoane cu vârste cuprinse între 26 și 34 de ani, din Capitală, au fost reținute. Aceștia sunt suspectați de comercializarea drogurilor sintetice pe teritoriul municipiului Chișinău.

În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că suspecții, prin intermediul aplicaţiilor Viber, Telegram, WhatsApp, comercializau droguri sintetice consumatorilor la preţ de 300 lei pentru 5 grame. Drogurile erau ascunse din timp de către suspecți, iar după primirea banilor de la consumatori, aceștia le indicau locul.

La 11 ianuarie 2018, în urma acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, suspecții au fost reținuți în momentul producerii și comercializării drogurilor destinate consumatorilor.

În urma perchezițiilor corporale și la domiciliile suspecților, a fost depistat și confiscat peste un kg de droguri etnobotanice, materie primă și substanțe chimice destinate producerii acestora, pachețele de tip zip-lock destinate ambalării drogurilor, cartele SIM și telefoane mobile, precum și bani obținuți din comercializarea drogurilor.

Valoarea totală a drogurilor confiscate este de aproximativ 70 000 lei.

Suspecții au fost arestați pe un termen de 30 de zile și riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani. În prezent, se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de comercializare a drogurilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!