Ucraina luptă cu „rujeolă”. Potrivit Centrului de Sănătate Publică al Ministerului Sănătății al Ucrainei, în primele două săptămâni din acest an s-au înregistrat 1.285 de cazuri de rujeolă (856 copii și 429 adulți).

Cele mai multe cazuri au fost raportate în regiunile Ivano-Frankivsk: 275, Cernăuți: 274, Transcarpația: 194 și Odessa: 157.

Conform datelor statistice furnizate de autoritățile din Ucraina, în 2017 au fost înregistrate 4782 de cazuri de rujeolă (1292 adulți și 3490 copii) în 24 de regiuni din Ucraina, cele mai multe cazuri fiind depistate în regiunea Ivano-Frankivsk: 1344, Odessa: 1256 și Transcarpația: 637. Începând cu lună septembrie 2017, instituțiile locale abilitate au demarat o campanie intensivă de vaccinare a minorilor.

Recomandarea medicală a specialiștilor pentru cei care pleacă în Ucraina este de a fi verificată situația vaccinării pentru rujeola și de a se vaccina antirujeolic cu minimum două săptămâni înainte de efectuarea călătoriei. De asemenea, se recomandă evitarea adunărilor și a locurilor publice unde boala se poate răspândi ușor.

În Republica Moldova ultimele 2 cazuri de rujeolă au fost înregistrate în anul 2014, fiind importate din Federația Rusă. Ultimul caz de rubeolă a fost înregistrat în 2012.

La nivel global, rujeola rămâne una dintre principalele cauze de deces în rândul copiilor de vârstă mică, chiar dacă există un vaccin sigur și rentabil. În anul 2015 la nivel mondial rujeola a cauzat circa 134.200 de decese sau 367 de decese în fiecare zi, 15 decese în fiecare oră.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!