Jurnalista Ksenia Sobchak a colectat 100.000 de semnături necesare pentru a participa la alegerile prezidențiale din Rusia. Potrivit RBK, la sediul central al candidatului s-a anunțat că în timpul colectării semnăturilor s-au confruntat cu falsificarea masivă a voturilor alegătorilor din regiuni.

„Colectorii profesioniști cu semnături „desenate” au venit la noi și ne-au întrebat de ce nu vrem să le luăm”, spune Valeev, șeful rețelei regionale a lui Sobchak. Acesta a mai declarat că în unele regiuni a existat un sentiment că nimeni nu a strâns semnături. Menționând că procentul semnăturilor contrafăcute era diferit de la o regiune la alta.

Valeev a adăugat că colectarea de semnături va continua până se va ajunge la un număr de 130-140 de mii în cazul respingerii unora dintre semnături.

Sobchak intenționează să trimită listele cu semnături pentru verificare la Comisia Electorală Centrală pe 30 ianuarie. Ultima zi, când semnăturile pot fi depuse la CECul rus pentru înregistrarea candidatului este 31 ianuarie.

Anterior, despre finalizarea colectării de semnături a anunțat echipa actualului președinte Vladimir Putin; fondatorul partidului monarhist, omul de de afaceri Anton Bakov; fondatorul „Iabloko“ Grigori Iavlinski și ombudsmanul de afaceri Boris Titov. Titov și Yavlinski, ca persoane nominalizate de partide, au trebuit să strângă 100 de mii de semnături, Putin – 300 mii, pentru că și-a înaintat candidatura singur. Alți doi candidați – liderul LDPR, Vladimir Jirinovski și Paul Grudinin reprezentat al Partidului Comunist au fost eliberați de la colectarea semnăturilor fiind reprezentanți ai partidelor parlamentare.

Despre intenția de a participa la viitoarele alegeri prezidențiale, CEC-ul rus a fost notificat de un număr record de candidați – 24 de candidați de la partide și 46 de auto- nominalizați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!