Ministerul Economiei a identificat o soluție privind rezolvarea crizei transportului din localitatea Puhoi. Aceștia vor fi asigurați cu 12 curse directe spre municipiul Chișinău. Decizia a fost luată ca urmare a discuțiilor pe care ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, le-a avut săptămâna trecută cu locuitorii localității. Aceștia au solicitat mai multe rute directe Chișinău-Puhoi, autocare cu capacitate sporită și orar modificat, astfel încât la orele de vârf să fie suplimentate rutele.

„Prin ordinul ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, au fost efectuate un șir de modificări la orarul curselor care leagă localitatea Puhoi de municipiul Chișinău, astfel fiind instituite 12 curse auto regulate pe tronsonul Puhoi-Chișinău-Puhoi. Alte 38 de curse regulate tranzitează satul Puhoi și, de asemenea, reprezintă o opțiune de deplasare pentru locuitorii satului”, se arată într-un comunicat emis de ministerul Economiei.

Totodată, prin ordinul anunțat a fost dispusă obligativitatea operatorilor de transport de a antrena în orele de vârf unități cu capacitate de îmbarcare de cel puțin 30 de locuri.

Referitor la solicitarea primarului localității Puhoi, Petru Frunze, de a implica cele două autocare achiziționate de administrația publică locală, trebuie de menționat că atribuirea rutelor și curselor deschise către operatorii de transport poate avea loc doar în baza unui concurs public, desfășurat în conformitate cu cadrul legal”, se mai menționează în mesaj.

Petru Frunze, primarul de Puhoi, însă se arată nemulțumit de decizia Ministerului Economiei. Aceasta a menționat pe pagina sa de Facebook că sătenii au cerut să fie puse în circulație autobuzele cumpărate din banii lor, iar banii câștigați din vânzarea biletelor să ajungă în bugetul localității.

Pe 24 ianuarie, locuitorii din Puhoi vor avea o nouă ședință cu cei de la Economie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!