Centrul de Sănătate Publică Chișinău informează că s-au înregistrat 2 491 de cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) în perioada 15 – 21 ianuarie, cu peste 400 de cazuri mai mult față de săptămâna trecută. Morbiditatea prin IACRS a crescut cu 17,7%, comparativ cu săptămâna anterioară.

S-au atestat cazuri de boală la 1 563 de copii cu vârsta de până la 17 ani (62,7%). Cei mai afectaţi sunt copiii cu vârsta de până la 6 ani – 968 de cazuri (61,9%), dintre ei 321 (33,2%) sunt copii instituţionalizaţi. În perioada menţionată, au fost internaţi 66 de bolnavi (2,6%), 50 dintre ei fiind copii. Rata copiilor spitalizaţi a constituit 75,8%.

În perioada de raportare, în municipiu, au fost înregistrate două cazuri de gripă la persoane adulte, dintre care un caz confirmat prin metoda de laborator tip B. În total, de la începutul anului curent (1-21.01.2018), în municipiu, au fost înregistrate cinci cazuri de gripă.

În scopul monitorizării circulaţiei agentului patogen prin gripă şi IACRS, pe parcursul săptămânii de raportare au fost prelevate 17 probe, dinte care într-o probă a fost identificat virus gripal tip B.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!