Echipa de filmare a postului rusesc de televiziune RTVI nu au fost lăsați să intre pe teritoriul Republicii Moldova. Aceștia au sosit la Chișinău cu un zbor de la Moscova, în noaptea de 23 ianuarie. Jurnalista televiziunii Mariana Minsker trebuia să-l intervieveze pe președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Vizita a fost convenită la nivelul administrației prezidențiale. În ciuda faptului că jurnaliștii au prezentat polițiștilor de Frontieră o invitație oficială din partea lui Igor Dodon și o scrisoare din partea RTVI, care confirma scopul vizitei, echipei de filmare i s-a refuzat intrarea în Moldova.

La punctul de control al Frontierei, pașapoartele noastre au fost luate și duse undeva , cerându-ne să aștepte. Le-am arătat și cele două scrisori. Peste 10 minute, Mihail, care s-a prezentat în calitate de șef al grănicerilor, ne-a informat că ne-a fost refuzată intrarea pe teritoriul Moldovei, deoarece nu am putut confirma scopul vizitei noastre. Le-am arătat scrisorile. Ei în schimb ne-au declarat că „nu vedem nici o scrisoare”, susține jurnalista Mariana Minsker.

Poliția de Frontieră a emis jurnaliștilor și un certificat privind refuzul de intrare din cauza „neîndeplinirii condițiilor prevăzute de art. 8 din Legea nr. 200 din 16 iulie 2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova”.

Ulterior, echipa de filmare a fost condusă la bordul avionului care pleca la Moscova. În prezent, jurnaliștii ruși se află în capitala Rusiei.

Reamintim că, în ultimele zile, Poliția de Frontieră i-a interzis accesul în R. Moldova și jurnalistei de la NTV Russia, Irada Zeynalova. Aceasta a făcut cale întoarsă la Moscova, însă peste două zile a revenit la Chișinău, la insistența președintelui Igor Dodon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!