Un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Galaţi, care a luat în mod fictiv în spaţiu, într-o casă cu doar două camere, aproape 1.500 de cetăţeni moldoveni pentru ca aceştia să poată obţine cetăţenia română, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru fals în declaraţii, scrie news.ro.

Poliţişti au făcut luni o percheziţie domiciliară la adresa unui bărbat din Galaţi suspectat de fals în declaraţii în formă continuată, potrivit unui comunicat transmis marţi de Poliţia Judeţeană Galaţi.

Astfel, în perioada 2016-2017, bărbatul ar fi dat, în nenumărate rânduri, declaraţii false în faţa funcţionarilor Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Galaţi, completând formularul prin care primea în spaţiu, la adresa unde locuia, o casă cu două camere, cetăţeni din Republica Moldova.

În schimbul obţinerii unor sume de bani, bărbatul ar fi facilitat, în acest mod, obţinerea domiciliului scriptic, în municipiul Galaţi, pentru 1.489 de cetăţeni moldoveni, astfel încât aceştia să poată obţine cetăţenia română. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe documente şi înscrisuri, precum şi sumele de 2.795 de euro şi 700 de lei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!