Zilele de 9 martie, 30 aprilie, 24 și 31 decembrie 2018 vor fi zile de odihnă. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de cabinetul de miniștri.

Totodată, zilele de 3 martie, 21 aprilie, 8 și 15 decembrie 2018 au fost declarate zile lucrătoare pentru a menține balanța timpului de lucru pentru lunile respective.

Guvernul a transferat zilele de lucru în alte zile cu scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de sărbătoare nelucrătoare.

Nu au obligația se a se prezenta la serviciu în zilele care au fost declarate lucrătoare următoarele categorii de salariați:

– care în ziua considerată zi de odihnă nu se vor afla în raporturi de muncă cu unitatea în cauză;
– salariații ale căror contracte individuale de muncă vor fi suspendate la data respectivă;
– salariații care în ziua respectivă se vor afla în concediu medical, în concediu de maternitate, în concediu parțial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani, în concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la 3 la 4 ani, în concediu de odihnă anual, în concediu neplătit şi în concediu de studii.

Conform Codului Muncii, salariații beneficiază de 13 zile de sărbătoare nelucrătoare pe an.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!