Fracțiunea parlamentară PLDM propune anularea hotărârii Parlamentului nr.323 din 22 decembrie 2017 prin care a fost numit Valeriu Ghilețchi în funcția de vicepreședinte al Parlamentului. Potrivit lor, candidatura lui Ghilețchi a fost susținută de 34 de deputați, nu de 51 cum a fost declarat.

„Din cei 88 de deputați prezenți pentru alegerea lui Valeriu Ghilețchi în funcția de vicepreședinte al Parlamentului au votat numai 34 de deputați. Pe când art. 10 din regulamentul parlamentului prevede expres că vicepreședinții se aleg prin vot deschis cu votul majorității”, a declarat Tudor Deliu, deputat PLDM.

În calitate de probe, Deliu a prezentat fotografii și a spus că cele spuse de el se pot vedea și în înregistrările video a ședinței parlamentului din 22 decembrie. Potrivit lui, în sectorul 1 s-a declarat că au votat 4 deputați și acest fapt corespunde realității, în sectorul doi s-a anunțat că sunt 35 de voturi pro, dar de fapt, susține Deliu, au fost exprimate doar 25 de voturi. Iar, în sectorul 3 din cele 12 voturi anunțate doar cinci sunt reale.

Astfel, „cele 34 de votri exprimate pentru alegerea candidatului nu reprezintă nici majoritatea din cei prezenți la ședină, astfel fracțiunea PLDM propune abrogarea hotărârii nr. 323 din 22 decembrie”.

De asemenea, Tudor Deliu, deputat PLDM, l-a îndemnat pe Ghilețchi să-și prezinte demisia.

Amintim că, la 22 decembrie anul trecut Valeriu Ghilețchi a fost numit vicepreședinte al Parlamentului. Candidatura acestuia a fost votată de 51 de deputați, asta după ce Iurie Leancă și-a înaintat cererea de demisie după ce a fost propus de Coaliția de Guvernare la funcția de vice-prim-ministrul pe Integrare Europeană.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!