Un tânăr cu dublă cetățenie, moldovenească și română, va fi cercetat penal pentru deținerea unui permis de conducere falsificat. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au depistat permisul în haina acestuia și din declarații s-a aflat că a fost perfectat cu 300 de euro.

Incidentul a fost înregistrat astăzi, 25 ianuarie, când printre pasagerii rutei regulate „Moldova – Italia” s-a prezentat un bărbat de 21 de ani, locuitor al satului Cetireni, raionul Ungheni. În timpul verificării documentelor de călătorie, polițistul de frontieră a luat decizia de a extinde controlul asupra tânărului, având suspiciuni în comportamentul acestuia, dar și în baza unei analize de risc.

Urmare, în buzunarul hainei groase a cetățeanului, s-a depistat permisul de conducere, eliberat de autoritățile române pe numele persoanei date. Vizibil acesta prezenta semne vădite de falsificare, fapt ce a impus examinarea tehnică a documentului, care a relevant ipoteza angajatului Poliției de Frontieră. Despre falsul descoperit cetățeanul nu a putut oferi date exacte privind obținerea permisului, motivând că și-a perfectat actul contra sumei de 300 euro cu ajutorul unei persoane necunoscute.

Cu privire la cele constatate, permisul de conducere a fost ridicat și transmis spre expertiză. Persoana documentată și-a continuat călătoria.

În cazul că se dovedește vinovăția tânărului, riscă conform art.361 al. (1) CP al RM, amendă în mărime de până la 650 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!