/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Filip, despre legea anti-propagandă: Prin intermediul presei, Rusia intervine în suportul partidelor pro-ruse din Moldova

missing
25 ianuarie 2018, ora 12:10

„Declarația nu vine să facă bine relațiilor dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Vreau să scot în evidență că această lege nu e o lege anti Rusia, ci este o lege pro Moldova. Țara noastră e obligată să își securizeze și protejeze spațiul informațional. Nu e pentru nimeni un secret că Rusia intervine inclusiv prin canalele sale informaționale în suportul unor partide pro-ruse din Republica Moldova. Prin unele emisiuni există o tendință de a denegra Uniunea Europeană și parcursul pe care și l-a ales Republica Moldova”, a declarat Pavel Filip.

Premierul susține că emisiunile rusești de divertisment sunt populare în țara noastră, iar Rusia profită de acest lucru și include și blocuri de propagandă: „Unele state au interzis în general transmisiunea posturilor rusești. Noi ne-am limitat doar la știri și emisiuni analitice”.

Duma de Stat „condamnă cu fermitate încălcarea democrației în Moldova și practica totalitară de combatere a punctelor de vedere alternative, iar Duma de Stat a Federației Ruse solicită Organizației Națiunilor Unite, Consiliului Europei și societății pentru securitate și cooperare în țările europene să prezinte o evaluare principială a încălcării grave a adoptării acestei legi”.

Menționăm că președintele a refuzat de două ori să promulge Legea, iar Curtea Constituțională a constatat la 5 ianuarie curent circumstanţa care justifică interimatul funcţiei de Preşedinte al Republicii Moldova. Decretul de promulgare a Legii a fost semnat de președintele Parlamentului Andrian Candu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram