Premierului „îi pare rău” de declarația Dumei de Stat privind inadmisibilitatea discriminării mass-media rusești în Moldova. Pavel Filip a declarat în cadrul unei conferințe că prin intermediul mass-media, Rusia intervine în politica din Republica Moldova.

„Declarația nu vine să facă bine relațiilor dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Vreau să scot în evidență că această lege nu e o lege anti Rusia, ci este o lege pro Moldova. Țara noastră e obligată să își securizeze și protejeze spațiul informațional. Nu e pentru nimeni un secret că Rusia intervine inclusiv prin canalele sale informaționale în suportul unor partide pro-ruse din Republica Moldova. Prin unele emisiuni există o tendință de a denegra Uniunea Europeană și parcursul pe care și l-a ales Republica Moldova”, a declarat Pavel Filip.

Premierul susține că emisiunile rusești de divertisment sunt populare în țara noastră, iar Rusia profită de acest lucru și include și blocuri de propagandă: „Unele state au interzis în general transmisiunea posturilor rusești. Noi ne-am limitat doar la știri și emisiuni analitice”.

Duma de Stat „condamnă cu fermitate încălcarea democrației în Moldova și practica totalitară de combatere a punctelor de vedere alternative, iar Duma de Stat a Federației Ruse solicită Organizației Națiunilor Unite, Consiliului Europei și societății pentru securitate și cooperare în țările europene să prezinte o evaluare principială a încălcării grave a adoptării acestei legi”.

Menționăm că președintele a refuzat de două ori să promulge Legea, iar Curtea Constituțională a constatat la 5 ianuarie curent circumstanţa care justifică interimatul funcţiei de Preşedinte al Republicii Moldova. Decretul de promulgare a Legii a fost semnat de președintele Parlamentului Andrian Candu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!