Curtea Supremă a Rusiei a pus capăt examinării plângerilor din partea lui Alexei Navalnîi privind refuzul Comisiei Electorale Centrale de a înregistra grupul de inițiativă care l-a nominalizat la alegerile prezidențiale din 2018, transmite Interfax.

Pe 25 decembrie 2017, Comisia electorală rusă a interzis candidatura lui Navalnîi la alegerile prezidențiale, invocând o condamnare juridică pe care opozantul o consideră motivată politic. Ulterior, Curtea Supremă a Rusiei a respins pe 30 decembrie apelul înainte de Navalnîi împotriva deciziei CEC-ului rus.

Navalnîi și reprezentanții săi insistă asupra faptului că legea federală privind algerile prezidențiale contravine Constituției Federației ruse. În acest sens, opozantul a apelat la Curtea Constituțională a Rusiei, însă plângerea sa a fost respinsă.

Potrivit reprezentanților lui Navalnîi, refuzul de a i se permite să participe la alegeri urmează a fi atacat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!